Aktivnosti


Invalid Displayed Gallery

Invalid Displayed Gallery

Invalid Displayed Gallery

Invalid Displayed Gallery

Invalid Displayed Gallery

Invalid Displayed Gallery

Invalid Displayed Gallery

Invalid Displayed Gallery

Invalid Displayed Gallery

Invalid Displayed Gallery

Invalid Displayed Gallery

Invalid Displayed Gallery

Invalid Displayed Gallery

Invalid Displayed Gallery

Invalid Displayed Gallery

Invalid Displayed Gallery

Invalid Displayed Gallery

Invalid Displayed Gallery

Invalid Displayed Gallery

Invalid Displayed Gallery

Invalid Displayed Gallery

Invalid Displayed Gallery

Invalid Displayed Gallery

Invalid Displayed Gallery

Invalid Displayed Gallery

Invalid Displayed Gallery

Invalid Displayed Gallery

Proljeće i Uskrs. Buđenje prirode,života... Svi se u vrtiću veselimo i kroz igru i razne aktivnosti to i pokazujemo. Što sve radimo i kako se osjećamo možete vidjeti na fotografijama.

Ide zima tu je sad, smrznuo se čitav grad...

Kroz nekoliko fotografija pogledajte kako provodimo vruće, ljetne dane...

U sklopu mjeseca zaštite od požara djeca starije odgojne skupine posjetila su DVD Bedekovčina. U obilazak vatrogasne postaje poveli su ih predsjednik društva Željko Odak, njegov zamjenik Andrija Gorički i zamjenik zapovjednika Ivan Odak. Djeca su saznala na koji broj pozvati vatrogasce, upoznala se sa opremom koju koriste, što se sve nalazi u vatrogasnom kamionu te se okušala u vježbi s brentačama. Na kraju druženja počašćeni su slatkišima, bojankama i rasporedom sati jer ih u rujnu čekaju školske klupe...

Djeca starije odgojne skupine povodom Dana sestrinstva posjetila su ambulantu. Dočekala ih je patronažna sestra Andreja koja ih je povela u posjetu zubnom tehničaru, stomatologu i pedijatru. Djeca su u opuštenom ozračju spoznala važnost zdravlja i održavanja higijene te prevladala strah od liječnika. izvela su im kraći program, a djelatnici ambulante počastili su ih zdravom voćnom salatom te im darovali četkice.

U tjednu od 22.svibnja 2017. do 26. svibnja 2017. odgojne skupine našeg vrtića održavale su završne svečanosti i druženje roditelja, djece i odgojiteljica. Djeca su sa svojim odgojiteljicama pripremila i izvela razne scenske, glazbene i plesne točke kojima su ukratko prikazali što sve u vrtiću rade. Tjedan naših svečanosti zaokružili smo završnom svečanošću starije odgojne skupine „Pčelice“ koji su se svojom izvedbom pozdravili sa vrtićkim danima te tradicionalnom roštiljadom. Zahvaljujemo tatama i mamama koji su nam pomogli oko organizacije.

Kulturno umjetničko društvo Lobor 30.svibnja 2017. Gostovalo je u našem vrtiću sa predstavom za djecu „Šumski jelovnik“. Predstavu je izvela mlađa dramska sekcija u kojoj su glumci osovnoškolci i srednjoškolci. Osnovna misao predstave je uvijek aktualna zdrava prehrana, a predstava se temelji na priči „Tri praščića“. Predstava je osim edukativnog i duhovitog karaktera omogućila djeci i interakciju, smijehom i pljeskom pokazali su svoje oduševljenje.

Četrdesetak djece polaznika starije vrtićke skupine i predškole sudjelovalo je na 16. olimpijskom festivalu dječjih vrtića KZŽ. Sva djeca su se hrabro i odvažno trudila u disciplini kojoj su nastupala. U ukupnom poretku osvojili smo 6. mjesto ( od ukupno 16 ekipa). Čestitke svim sudionicima, a posebne čestitke ekipi dječaka, VIDU TRGOVCU, MARKU JAKUŠU, LUKI KRLEŽI I MIHAELU RIHTARU, na osvojenoj brončanoj medalji za 3. mjesto u disciplini štafeta 4x25 za dječake. Bravo za sportaše!

U srijedu, 17. svibnja 2017. godine bili smo na izletu u Zagrebu. Prvo smo pogledali predstavu“Pismo iz Zelengrada“ u ZAGREBAČKOM KAZALIŠTU LUTAKA. Po izlasku iz kazališta nismo mogli odoljeti suncu i spravama u dvorištu kazališta pa smo se kratko ostali igrati. Potom je uslijedio svečani ručak u restoranu „Maksimir“. Zadnja postaja bio je zoološki vrt. Oduševile su nas mnoge životinje od kukaca, pauna, morskih lavova do deva i lavova. Puni dojmova i umornih nogu vratili smo se u naš vrtić.

U utorak, 21. ožujka 2017. godine, na dan kada se obilježava Međunarodni dan za eliminaciju rasne diskriminacije, u našem je vrtiću organizirana izložba i predstavljanje uradaka u sklopu projekta "Škole za Afriku." Djeca i odgojiteljice izradili su slike i nakit inspirirani fotografijama iz Afrike, zasadili afričke ljubičice, pripremili medenjake i sok od naranče, a roditelji, djedovi i bake su razgledavali, zajedno s djecom nešto odabrali i donirali određeni iznos u kasicu-kućicu. Sva prikupljena sredstva uplatit ćemo UNICEF-ovom programu "Škole za Afriku." Ove smo godine izrađivali plakate o Africi, proučavali koje životinje žive u Africi, gledali filmiće o životu djece u Africi, proučavali koliko je Afrika udaljena od nas, izrađivali narukvice, ogrlice... U razgovoru s roditeljima saznali smo da djeca često kod kuće spominju Afriku i djecu koja tamo žive i trebaju našu pomoć. Sudjelovanjem u ovom projektu svi se podsjetimo na radost koju osjećamo kod darivanja potrebitih. Sretni smo što će naša djeca još u vrtiću steći i u srce usaditi vrijednosti poput suosjećanja s drugima i osjećaj da davanje znači primanje jer kroz igre i aktivnosti koje provodimo kroz projekt "Škole za Afriku" svi smo dobitnici.

Svako dijete ima iskustvo odlaska k liječniku. U vrtiću često čujemo kako je bilo na vađenju krvi, brisu grla, kako ih je doktorica slušala te neki pričaju i o svom boravku u bolnici. Proteklih su dana u sobama našeg vrtića "stvorene" ambulante, hitni prijemi i ambulanta doktorice Pliško. Stavljanjem sebe u ulogu liječnika, kod djece smo nastojali umanjiti strah od odlaska k liječniku. Kroz pjesme, priče, igrokaze, razgovore, proučavanja enciklopedije, glazbeno, likovno i tjelesno kreativno izražavanje djeca su stjecala spoznaje o svome tijelu te važnosti zdrave prehrane i kretanja na naše zdravlje.

Snijeg nas je sve razveselio. Djeca su s posebnim oduševljenjem sudjelovala u igrama na snijegu ili igrama snijegom i ledom u sobi. Pogledajte dio aktivnosti...

"Nikola je sveti prošao, Božić još nam nije došao...", takvi su prosinački dani u vrtiću. U veselom iščekivanju Božića pjevali smo božićne pjesme, izrađivali jaslice, čestitke, slušali i stvarali božićno-zimske priče, sijali pšenicu, palili adventske svjećice, pekli medenjake, šetali centrom mjesta i promatrali "lampice" te se sladili slatkišima kojima nas je počastio načelnik, posebno brinuli jedni o drugima, skupljali igračke za prijatelje, izrađivali nakit za bor... Tri smo subote, na božićnom štandu na bedekovčanskoj tržnici, izlagali uradke koje su izradile vrijedne ruke djece i odgojiteljica. Zahvaljujemo Ilijinim roditeljima, Maji i Jurici, na darovanim borovima, koje smo okitili u "velikom" i "malom" vrtiću na oduševljenje svih. Na božićnoj radionici sa roditeljima, budući da smo im partneri u projektu "Zajedno smo sretni!" te, već tradicionalno i u kićenju bora u vrtiću i na vrtićkom dvorištu, pridružili su nam se prijatelji iz Udruge invalida Bedekovčina. Hvala i vatrogascima što su nas prevezli do crkve gdje smo, već tradicionalno okitili "svoj bor." Posebno smo uživali i u idili zimske šume koja nas okružuje. Božić dolazi...

Najveseliji blagdan za djecu, u našem se vrtiću, ove godine, slavio kroz dva dana. Na samo Nikolinje sva su djeca dobila poklone od svetog Nikole koje je osigurao "Trgocentar." Drugi dan je stigao još jedan Nikola, u predstavi "Pričaju nam cipele o danu svetog Nikole" koji nas je razveselio pjesmom i glumom.

U ponedjeljak, 7. studenog 2016. godine u našem je vrtiću, zahvaljujući Krapinsko-zagorskoj županiji i Općini Bedekovčina, održana podjela tradicijskih drvenih igračaka u sklopu projekta Etnografskog muzeja i Radija Kaj "Dajmo djeci korijene i krila." U veselo druženje u vrtiću uvela su nas djeca svojim zvonkim pjevanjem za koje su nagrađena velikim pljeskom. Ovom događanju su prisustvovali i prisutne pozdravili župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, načelnik Bedekovčine Darko Ban, predsjednik Općinskog vijeća Bedekovčine i predsjednik Upravnog vijeća DV Bedekovčina Janko Buzjak, direktor Radija Kaj Dragutin Gradečak, ispred Narodnih novina Valerija Osrečak Ključarić, autorica projekta Mirjana Drobina iz Etnografskog muzeja i ravnateljica DV Bedekovčina Klementina Komorčec. Djecu su razveselile puna kutija prekrasnih tradicijskih igračaka koje se nalaze na reprezentativnoj listi UNESCO-a, poklon paket Narodnih novina i predstava "Vilko i Dlakavi čovjek" u izvedbi Laboratorija zabave. Projekt "Dajmo djeci korijene i krila" se uspješno provodi već nekoliko godina s ciljem upoznavanja djece sa hrvatskim tradicijskim vrijednostima i kulturnom baštinom te da je predstavljen u mnogim vrtićima diljem Hrvatske.

Čarolija jesenskih boja svakodnevno zaustavlja naše poglede na drveću šume pokraj našeg vrtića. Izradili smo krune sa raznobojnim lišćem i "proslavili" bogatstvo jeseni uz kuhane kestene i kompot od jabuka, a nakon toga uživali u igri lišćem. Pogledajte...

Već tradicionalno, u mjesecu listopadu, obilježavamo Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Kako bi djeca imala potpun doživljaj „od zrna do pogače“, otišli smo do njive kukuruza, provodili niz istraživalačkih i likovnih aktivnosti žitaricama, različitim vrstama brašna, stvarali plakate, pjevali pjesme o mlinu, pekaru, čitali priče, recitacije, proigravali igrokaze na temu kruha i žita. U četvrtak, 20. listopada, obilježili smo DAN KRUHA. Za taj su dan, djeca, u vrtiću sa odgojiteljicama i u svojim domovima, sa roditeljima, pripremili kruh, peciva, kolače i druge proizvode od tijesta. Blagdanski su stolovi bili prepuni, mirisni i samo pogled na sve što su napravile vrijedne ruke, ispunjavao nas je zahvalnošću i radošću. Velečasni, Željko Horvat, blagoslovio je kruh, plodove zemlje i djecu koja su, uz prigodan program doprinjela svečanom ozračju. Starija odgojna skupina, prvi je puta do sada, sudjelovala i na priredbi u Osnovnoj školi Bedekovčina. Nakon blagoslova i svečanosti, počastili smo se slasnim zalogajima pekarskih proizvoda.

Povodom SVJETSKOG DANA PRVE POMOĆI, starija skupina našeg vrtića sudjelovala je na radionicama "Opasne - bezopasne stvari" u Srednjoj školi Bedekovčina. Učenici medicinske škole su sa svojim profesorima pripremili poučne i interesantne igre kako bi se djeca na što zanimljiviji način upoznala sa opasnim predmetima koji se nalaze u našem okruženju. Posebnu pažnju djece plijenila je briga i pomoć "unesrećenom motoristu."

U vruće, ljetne dane djeca našeg vrtića istražuju načine kako da se rashlade i zabave. Zbog toga su najzanimljivije igre vodom, u pijesku, u hladu, na spravama, istražujemo kapljice i još puno osvježavajućih aktivnosti.

Ove je godine, prvi puta do sada, svaka skupina imala "svoje" završno druženje s roditeljima, a ne sve skupine zajedno kao do sada. Na svakom druženju bilo je veselo i svečano. U petak, 3. lipnja, nakon završne svečanosti starije skupine, imali smo već tradicionalnu roštiljadu na kojoj je bilo djece i roditelja iz svih skupina. Slavlje smo nastavili u ponedjeljak, 6.lipnja, u jutarnjim satima kad je u naš vrtić došao mađioničar Japa. Roditelji starije odgojne skupine svoj su djeci poklonili mađioničarsku predstavu na čemu smo im jako zahvalni jer su djeca bila oduševljena. U popodnevnim satima, u ponedjeljak, 6. lipnja, bila je raspjevana i razigrana završna svečanost engleskih grupa. Pogledajte kako smo se družili na završnim svečanostima ove godine - Pužići, Leptirići, Bubamarice i Pčelice te „malih Engleza.“

I ove je godine, 31. svibnja, naš vrtić uspješno sudjelovao na 15. olimpijskom festivalu dječjih vrtića KZŽ, u Zaboku. Djeca starije vrtićke skupine i 20-ak djece iz predškole ozbiljno su se pripremili za ovo sportsko natjecanje. Svi su dobili medalje i pohvalnice za sudjelovanje, a obraz su nam najviše osvjetlili: 1. NIKA GRANC koja je dobila ZLATNU medalju u disciplini "bacanje loplica" 2. TENA JAKUŠ, TENA HABULIN, INES MIHALINEC I EMA OCVIREK koje su osvojile SREBRNU medalju u disciplini "štafeta" 3. ROBERT GALIC, PETAR KRZNAR, DOMINIK ROŽMAN, MARKO ANTONIO MEŠTROVIĆ, LEONARDO VURNEK, LOVRO KOTARSKI, PETAR KOPIĆ, JAN SREČIĆ, LEO ŠANTAK, JAN TRBUŠIĆ I KRUNO GALIC koji su sačinjavali ekipu u kategoriji "muški nogomet" i osvojili BRONAČNU medalju ISKRENE ČESTITKE POBJEDNICIMA NA OSVOJENIM MEDALJAMA! TAKOĐER ČESTITKE I SVIMA NA SPORTSKOJ IGRI I SUDJELOVANJU TE VELIKOM TRUDU KOJI SU ULOŽILI! HVALA I RODITELJIMA, DJEDOVIMA, BAKAMA I SVIMA KOJI SU NAS BODRILI S TRIBINA! I NA KRAJU VELIKO HVALA ODGOJITELJIMA KOJI SRČANO I BEZ ZADRŠKE PRIPREMAJU DJECU I VODE IH TIJEKOM NATJECANJA !

Ove je godine naš vrtić prvi puta uključen u projekt "Škole za Afriku." U sklopu tog projekta, u srijedu 25. svibnja 2016. godine, u vrtiću smo obilježili Dan Afrike. U danima tijekom travnja i svibnja, djeca i odgojiteljice izrađivale su afrički nakit, ukrase, slike, pripremili med od maslačka i sok od bazge te smo to u srijedu ponudili roditeljima koji su za određeni proizvod donirali novčane iznose prema želji. Sva prikupljena sredstva uplatit ćemo UNICEF-ovom programu "Škole za Afriku."

U utorak, 24. svibnja 2016. godine, 60-ak mališana iz našeg vrtića bilo je na izletu u Zagrebu. Prvo smo pogledali interaktivnu predstavu "Pale sam na svijetu" u kazalištu Mala scena koja se djeci jako svidjela. Nakon predstave posjetili smo Tehnički muzej, gdje ih se najviše dojmio rudnik. Izlet u Zagreb završili smo na igralištu na Bundeku, gdje su sprave oduševile svu djecu. U autobusu su pitali "Možemo i mi imati takvo igralište u Bedekovčini?" "Svi bismo to htjeli", bio je naš odgovor. Umorni, ali prepuni dojmova vratili smo se u vrtić gdje su nas dočekali naši dragi roditelji i najmlađi prijatelji.

U dogovoru sa gospodinom Pavetićem, vozačem kola hitne pomoći, u srijedu, 20. travnja 2016. godine u naš je vrtić došao tim hitne medicinske pomoći iz Zlatara. Djeca polaznici vrtića i predškole mogli su izbliza pogledati što je sve smješteno u vozilu hitne pomoći jer su svi ušli u kola i znatiželjno promatrali oko sebe. Neka su djeca isprobala ovratnik, slušala otkucaje srca prijatelja, uključila sirenu i postavljali pitanja doktorici o svemu što ih zanima. Najveća je vrijednost ovog posjeta u tome što se kroz ovakve susrete i aktivnosti kod djece umanjuje strah od liječnika i hitne pomoći.

O važnosti zdravlja i o tome kako očuvati vlastito zdravlje, u vrtiću pričamo svakodnevno. Povodom Svjetskog dana zdravlja, koji se svake godine obilježava 7. travnja, prošlog smo tjedna provodili mnoge aktivnosti i igre kojima su djeca stjecala nove spoznaje o zdravlju i prevenciji bolesti. U suradnji sa Srednjom školom Bedekovčina u petak, 8. travnja 2016. godine, u prostoru našeg vrtića, obilježili smo Svjetski dan zdravlja. Djeca su tako mogla igrati kviz na temu zdravlja, različite sportske igre jer naglašena važnost kretanja i vježbanja, razgovarati o zdravoj prehrani i izrađivati plakate zdrave hrane. Posebno je, kroz igre i praktične vježbe, istaknuta važnost pranja ruku i zubića, jer smo u vrtiću započeli projekt "Čiste ruke za zdravlje." Roditelji, djedovi i bake su, u prostoru proširene komunikacije vrtića, u vremenu od 8.00 -10.00 sati, mogli napraviti kontrolu krvnog tlaka i šećera u krvi koju su također obavljali učenici četvrtog razreda Srednje medicinske škole sa profesoricom Martinom. Srednja škola je počastila svu djecu zdravim obrokom - voćem i jabučnim sokom iz vlastitog uzgoja, a ravnatelj, Zlatko Radman, okušao se i u odmjeravanju snaga sa dječacima iz starije odgojne skupine. Dječaci su imali snažnije ruke i na njihovu veliku radost pobijedili ravnatelja!

Starija odgojna skupina našeg vrtića provodi projekt "Ti i ja smo važne osobe". U svakodnevnom radu s djecom primjetili smo probleme u komunikaciji, izražavanju emocija ljutnje, prebacivanju odgovornosti te povučenosti i nesigurnosti u razvijanju socijalnih odnosa. Djeca nisu mogla zajedno rješavati konfliktne situacije, često su imali potrebu uključivati odgojiteljicu. Djeca koja su nesigurnija teže su se mogla izboriti za sebe. Poticali smo situacijsko i suradničko učenje te omogućili djeci da kroz aktivno sudjelovanje dožive vlastita i tuđa ponašanja. Slikovnica „Pale sam na svijetu“ potaknula je razgovor i razmišljanje o tome koliko je važan pozitivan odnos prema drugima. Pitanja „Kako možemo upoznati jedni druge?“ i „Što možemo činiti jedni za druge?“ pokrenula su niz ideja za aktivnosti u kojima su djeca bila konstruktori ili sukonstruktori. Aktivnosti su dokumentirane audio, video i foto zapisima u koja djeca imaju uvid tijekom boravka u vrtiću, a omogućio im je refleksiju vlastite uloge te raspravu i izvor za nove ideje. Suradnja s roditeljima ostvarena je kroz aktivan boravak roditelja u skupini s pripremljenim aktivnostima vezanim uz vlastito zanimanje. Kroz boravak roditelja željela se naglasiti važnost svakog posla i odgovornost svih uloga koje roditelji na poslu imaju. Roditelje se posjetilo i na njihovim radnim mjestima gdje djeca imaju izravan uvid u važnost svakog posla. Ostvarena je i suradnja sa širom zajednicom: Srednjom školom Bedekovčina, Udrugom "PUT", Udrugom "Našenina" i Udrugom umirovljenika. Zbog velikog interesa djece, projekt se nastavlja i kreće u novim smjerovima.

U vrtiću je dinamično, veselo i razigrano i u Velikom tjednu. Djeca polaznici vrtića i predškole ukrašavali su jaja različitim tehnikama i tako stvorili prekrasne pisanice. Sudjelovali smo i na proljetnoj radionici u knjižnici. U petak, 18. ožujka posjetili su nas teta Vesna i stričeki Darko i Janko i tom prigodom svakom djetetu uručili simboličan poklon za Uskrs, što je dječicu silno razveselilo. U ponedjeljak 21. ožujka u posjet nam je došla mlađa dramska sekcija Kulturno-umjetničkog društva Lobor i djeci poklonila predstavu "Moderna Crvenkapica." U srijedu 23. ožujka prošetali smo do velike pisanice u centru Bedekovčine. Tamo smo se kratko podružili sa načelnikom koji je djeci darovao slatkiše. Svima želimo sretan i blagoslovljen Uskrs!

U utorak, 16. veljače 2016. godine, u našem je vrtiću gostovao Don Hihot teatar sa predstavom "Tko mi je ukrao uspavanku".

Već neko vrijeme u našem vrtiću i predškoli izrađujemo maske od papira, kartona, gline, kutija, različite kostime, pričamo naopačke priče, pjevamo šaljive pjesme, razgovaramo o strahovima i tako se pripremamo za najluđi dan u godini. U nedjelju smo bili na dječjem fašniku u vatrogasnom domu. Tamo smo pjevali, recitirali, plesali i dobili nagrade za najljepše maske. Na sam su fašnik, u utorak, djeca starije i srednje skupine prošetala mjestom kao velika povorka pingvina. Kostime pingvina zajedničkim su snagama osmislila i izradila djeca i odgojiteljice. U šetnji smo zastali kod mame Martine i Irene, ispred zgrade općine gdje su nas dočekali načelnik, tete s općine i deda Milek, te u Srednjoj školi. Pjevali smo i slikali se, a na svim tim "stanicama" skupili smo i punu košaru slatkiša. Mlađa i jaslična skupina za to su vrijeme, u vrtiću, imali ples pod maskama. Nakon ručka i popodnevnog odmora zasladili smo se finim krafnama (dio njih su nam poklonili PZ Poznanovec i Trgocentar).

Zanimljivim igrama, istraživanjima i drugim veselim aktivnostima provodili smo hladne dane mjeseca siječnja u našem vrtiću. Pogledajte...

U najljepše i za srce najtoplije doba godine, u našem smo vrtiću provodili pregršt aktivnosti kako bi nam vrijeme došašća bilo ispunjeno vedrinom, veseljem i čarolijom Božića. Izdvojili bi neke, posebno nam drage aktivnosti: palili smo svjećice na adventskom vjenčiću, svakodnevno čitali poruke na adventskom kalendaru, sijali, zalijevali, pratili i bilježili rast pšenice, pjevali božićne pjesme, čitali božićne priče, promatrali, mirisali i opipavali borove grančice, kitili čak tri bora: u vrtiću, u crkvi i na dvorištu vrtića sa prijateljima iz Udruge "Put", pekli medenjake, veselili se pokraj svjetleće fontane, izrađivali čestitke za svoje najmilije te još mnoge druge koje su vrtić ispunjavale predblagdanskim ugođajem.

U srijedu, 9.prosinca, u vrtiću je bila božićna radionica djece, roditelja, odgojitelja te baka koje vjerno podržavaju svoju unučad. Izrađivali smo jaslice, božićne čestitke, kuglice od konca i platnena srca kojima ćemo ukrasiti borove u vrtiću i crkvi. Tog su jutra djeca, uz malu pomoć tete Katarine i Valentine radila medenjake kojima smo se počastili nakon napornog, ali slatkog rada. Atmosfera je bila odlična i kućama smo se vratili srcima ispunjenim srećom i predblagdanskim ugođajem zbog zajedničkog druženja i divnih uradaka.

Kazalište "Šareni svijet" dva je dana gostovalo kod nas sa predstavom "Kad zakuca tika-tak stiže nama netko drag". U utorak, 8.prosinca, u predstavi su uživala djeca polaznici predškole u Brestovcu Orehovičkom i djeca iz Orehovice. Dok je u srijedu predstava oduševila djecu polaznike predškole Bedekovčina i Poznanovca te polaznike vrtića.

Kada su djeca dobra dolazi samo Nikola i nema Krampusa. To znaju svi mališani. U petak je Nikola došao u vrtić i predškolu u Orehovicu sa vrećom punom darova. Popričao je kratko s djecom, požalio se kako mu je teško jer je jako star, a ona su mu zahvalila na poklonima, otpjevala nekoliko pjesama i za slijedeću godinu naručila pun kamion poklona. U nedjelju su i djeca iz vrtića nastupla na proslavi najdražeg dječjeg sveca u sportskoj dvorani Srednje škole.

Čestitke, ukrasi za bor, medenjaci, božićni ukrasi za stol, lizalice, kućice u snijegu i još mnogo malih, ali prekrasnih uradaka koje su napravile vrijedne ruke djece i zaposlenika vrtića moglo se naći na vrtićkom štandu u centru Bedekovčine koji su bili postavljeni uz proslavu Dana Općine.

Dječji vrtić Bedekovčina i ove je godine sudjelovao na natječaju Društva Naša djeca Stubičke Toplice “Cvijet u cvijeću”. Konkurencija je bila jaka jer je na natječaj pristiglo ukupno 345 likovnih radova djece iz 24 osnovne škole i 7 dječjih vrtića iz Republike Hrvatske. Ponosni smo što je naša HELENA BUBNJAR, svojim likovnim radom “Cvjetna livada” osvojila 3. mjesto u kategoriji likovnih radova za dječje vrtiće Republike Hrvatske.

Opis