Dani zahvalnosti za plodove zemlje

U mjesecu listopadu, u cijeloj se Hrvatskoj obilježavaju Dani zahvalnosti za plodove zemlje te u sklopu toga i Dan kruha.
U vrtiću ovih dana provodimo niz aktivnosti vezano uz plodove zemlje i kruh u kojima djeca stječu spoznaje kako od zrna nastaje kruh, važnost kruha kao namirnice i uče o pravilnom odnosu prema kruhu i hrani.
Djeca su, sa odgojiteljicama, radila klipiće, peciva i različite ukrase od tijesta.
Na veliko veselje svih nas, u srijedu, nas je posjetio i djed naše Ines, Branko, koji je donio pune ruke poklona za djecu i djelatnike vrtića: med, fina peciva, sokove i vreću kukuruza za igru s djecom. Djed Branko pokazao je djeci kako se nekad “ružđila kuruza” i kako su se djeca igrala s”rucljima” te znalački odgovarao na sva njihova pitanja.
U petak je, naš blagdanski stol bio prepun, oku i nepcu primamljivih delicija, koje su napravila djeca i roditelji. Priču o trudu i ljubavi utkanima u ove domaće kolače, kruh i peciva prenijela su djeca svima u vrtiću pa i našem velečasnom Željku koji je sve to blagoslovio.
Iskreno zahvaljujemo svoj djeci i svim roditeljima, bakama i djedovima koji su svojim radom doprinijeli da Dan kruha bude poseban dan u našem vrtiću.