Izložba “Inspired by…” obilježila Dječji tjedan

U Dječjem smo tjednu provodili niz aktivnosti s djecom: pisali i crtali poruke djece odraslima, razgovarali o pravima djeteta, djeca starije skupine, već tradicionalno, svojim su nastupom i poklonima, koje su izradila sa odgojiteljicama, sudjelovali na “Susretu generacija” i “Susretu majka dojilja” kod fontane, u četvrtak, 6. listopada.

Ono što je najviše obilježilo ovogodišnji Dječji tjedan u našem vrtiću je izložba “Inspired by…” koju su zajedno organizirali Udruga “Creativitas” iz Svetog Križa Začretja i Dječji vrtić Bedekovčina.
Otvorenje izložbe bilo je u četvrtak, 6. listopada, u 9.00 sati, a svojim prisustvom uveličali su ga: djeca polaznici vrtića, nekoliko roditelja, zaposlenici vrtića i općine, predsjednica Udruge “Creativitas”, Tatjana Belanović, članica Udruge Petra, ravnatelj Osnovne škole Bedekovčina, gospodin Ivan Paradi, načelnik općine, gospodin Darko Ban i predsjednik Upravnog vijeća vrtića, gospodin Janko Buzjak.
Nakon toga, naš je vrtić, na dva dana, četvrtak, 6. i petak, 7. listopada, postao galerija u kojoj su bili izloženi likovni radovi djece iz našeg vrtića i članova Udruge “Creativitas.” Osim razgledavanja, svi posjetitelji, mogli su napraviti svoj rad jer je izložba bila interaktivna.
Da smo postigli cilj – poticanje i razvoj dječje kreativnosti, govori veliki interes posjetitelja.
Izložbu je razgledalo i stvorilo kreativna djela oko stotinjak djece našeg vrtića, većina roditelja, baka i djedova koji su u te dane dolazili u vrtić, oko 120-ak djece iz Osnovne škole Bedekovčina.
Hvala svim posjetiteljima, a Udruzi “Creativitas” na pozivu za partnere u projektu. Veselimo se sljedećim kreativnim trenucima.
Dojmovi i oduševljenje posjetitelja zapisani su knjizi utisaka i vide se na fotografijama, a više fotografija možete pogledati u galeriji “Aktivnosti”.