“Dajmo djeci korijene i krila”

U ponedjeljak, 7. studenog 2016. godine u našem je vrtiću, zahvaljujući Krapinsko-zagorskoj županiji i Općini Bedekovčina, održana podjela tradicijskih drvenih igračaka u sklopu projekta Etnografskog muzeja i Radija Kaj “Dajmo djeci korijene i krila.”

U veselo druženje u vrtiću uvela su nas djeca svojim zvonkim pjevanjem za koje su nagrađena velikim pljeskom.

Ovom događanju su prisustvovali i prisutne pozdravili župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, načelnik Bedekovčine Darko Ban,  predsjednik Općinskog vijeća Bedekovčine i predsjednik Upravnog vijeća DV Bedekovčina Janko Buzjak, direktor Radija Kaj Dragutin Gradečak, ispred Narodnih novina Valerija Osrečak Ključarić, autorica projekta Mirjana Drobina iz Etnografskog muzeja i ravnateljica DV Bedekovčina Klementina Komorčec.

Djecu su razveselile puna kutija prekrasnih tradicijskih igračaka koje se nalaze na reprezentativnoj listi UNESCO-a, poklon paket Narodnih novina i predstava “Vilko i Dlakavi čovjek” u izvedbi Laboratorija zabave.

Projekt “Dajmo djeci korijene i krila” se uspješno provodi već nekoliko godina s ciljem upoznavanja djece sa hrvatskim tradicijskim vrijednostima i kulturnom baštinom te da je predstavljen u mnogim vrtićima diljem Hrvatske.

Više fotografija pogledajte u galeriji “aktivnosti”…