Priče, igrokazi, knjige…

U vrtiću su knjige u svakom trenutku dostupne djeci. Svi vole uzeti u ruke bilo slikovnicu, bilo enciklopediju, a često i djeca sama knjige donose od kuće. Mi, odgojitelji, im svakodnevno čitamo i potičemo ih na “druženje” sa knjigom, dok starija djeca sama i izrade svoje knjigice, a sve to kroz igru.
U MJESECU HRVATSKE KNJIGE (15. 10. -15.11.) provodili smo i niz aktivnosti vezanih uz čitanje kroz koje smo nastojali da djeca još više zavole čitanje i knjige. K nama u vrtić došli su učenici osnovne škole Bedekovčina sa profesoricom Vesnom Košutić i knjžničarkom Anicom Kopjar. Učenici su za djecu izveli igrokaz “Kokoš kod frizera” te im čitali basne, a jednu priču im je pročitala i knjižničarka. U prostoru proširene komunikacije, kod ulaza u vrtić djeca i odgojiteljice skupine “Mišeki” osmislili su KUTIĆ ZA ČITANJE koji sve koji dođu u vrtić poziva da sjednu i nešto zanimljivo pročitaju. Osim slikovnica, enciklopedija, bajki i basni ima tu i knjigica koje su izradila djeca iz njihove skupine. Budući da su “Mišeki” predškolska skupina, otišli su i u posjet mjesnoj knjižnici. Oduševio ih je prostor s toliko knjiga. Knjižničarka im je pročitala priču, a djeca su sama osmislila i crtala završetak priče.
Druženje uz knjige se nastavlja i dalje jer knjige nas vode na putovanja, s njima rastemo, otkrivamo i istražujemo nove svjetove!

Više fotografija pogledajte u galeriji aktivnosti…