Studijski posjet sudionika RECEPTION projekta našem vrtiću

U utorak, 29. svibnja 2018. godine u studijskom posjetu našem vrtiću bilo je 26-ero učitelja i odgojitelja iz šest europskih zemalja (Grčke, Islanda, Irske, Danske, Norveške i Hrvatske) u sklopu RECEPTION projekta.
Dobrodošlicu gostima zaželjeli su načelnik općine Bedekovčina, gospodin Darko Ban, ravnateljica vrtića te djeca i odgojiteljice iz skupina “Mišeki” i “Pčelice” zanimljivim prigodnim programom.
Kako bi dobili što bolji uvid u život i rad u našem vrtiću, svim prisutnima, prikazali smo film o nama. Gosti su nas razveselili slatkim poklonima i knjigama, a mi smo za njih pripremili “bookmarke.”
Potom je uslijedilo razgledavanje vrtića, razmjena iskustava te promatranje i sudjelovanje u aktivnostima s djecom.
RECEPTION projekt je oblik međunarodnog partnerstva u kojem se u trogodišnjem periodu radi na osnaživanju kompetencija učitelja početnih razreda školovanja kako bi se lakše uhvatili s izazovima podučavanja u svojim školama. Za što bolji i uspješniji početak školovanja od izuzetne je važnosti suradnja vrtića i škola. Budući da Gornja Stubica nema dječjeg vrtića, sa zadovoljstvom smo prihvatili njihov poziv da studijski posjet vrtiću u Hrvatskoj bude u našem vrtiću.