Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

U četvrtak, 17. listopada 2019. godine Dječji vrtić Bedekovčina obilježio je Dan kruha. Tijekom tjedna djeca su provodila niz sklopova aktivnosti na temu „Od zrna do kruha“ i „Od zrna do pogače“. Provodila su aktivnosti izrade i oblikovanja tijesta (vaganje sastojka, miješanje sastojka, oblikovanje tijesta ). Recept za Varaždinske kiflice „udijelila“ nam je naša kuharica Katarina i zatim naše izrađene kiflice ispekla u pećnici. Svoje kiflice djeca su poslužila na stolu punom peciva, kruha i kolača koje su ispekle vrijedne mame i bake.
Sva peciva, kolače i sve kruhove blagoslovio je velečasni Željko Horvat koji je djecu, ravnateljicu i odgojiteljice pozdravio prigodnom riječju. Molitvom smo zahvalili za plodove zemlje i kruh. Druženje smo završili pjesmom „Kako rastu djeca“ i „ Pekar“ , a nakon ručka i za užinu smo se počastili finim i ukusnim pecivima i kolačima.
U suradnji sa Osnovnom školom Bedekovčina djeca iz starijih mješovitih o.o.s. su sudjelovala, 18. listopada, u njihovoj proslavi i programu „Dan kruha“. Djeca su izvela stihove recitacije „Zrno“ i otpjevala pjesmicu „Kako rastu djeca“. Njihov nastup je bio nagrađen velikim pljeskom.

Tekst: Vlatka Brozd, odgojiteljica Fotografije: Odgojitelji DV Bedekovčina