OBAVIJEST RODITELJIMA – 11.05.2020.

Poštovani roditelj!

Sukladno  odlukama Glavnog stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i Ministarstva znanosti i obrazovanja obavještavamo Vas da od 11. svibnja 2020. postoji mogućnost dovođenja djece u dječje vrtiće. U skladu s time i Dječji vrtić Bedekovčina započet će s radom te omogućiti roditeljima koji ne mogu na drugi način zbrinuti dijete, da ga dovedu u vrtić. Rad u vrtiću organizirat ćemo prema uputama HZJH te Vas molimo da iste obavezno pročitate (objavljene na web stranici vrtića).

Zahvaljujemo vam na dosadašnjoj suradnji i odgovornom ponašanju. Budući da će se rad odvijati u posve drugačijim uvjetima od onih na koje smo naviknuli, svi zajedno trebamo uložiti dodatne napore kako bi, prvenstveno, sačuvali zdravlje svih nas.

Prema preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i dalje se potiče ostanak kod kuće sve djece za koju se to može osigurati, a u vrtić mogu djeca u slučajevima kada :

1. su oba roditelja djeteta zaposlena i nemaju mogućnost drugačijeg zbrinjavanja djeteta u vrijeme dok su na poslu

2. dijete nema kroničnih bolesti (respiratorne, kardiovaskularne, dijabetes, maligne bolesti, imunodeficijencija, veća tjelesna/motorička oštećenja)

3. niti jedan od ukućana s kojima dijete boravi ili osobe s kojima je dijete u svakodnevnom kontaktu nemaju kroničnih bolesti (respiratorne, kardiovaskularne, dijabetes, maligne bolesti, imunodeficijencija, veća tjelesna/motorička oštećenja)

4.  dijete te niti jedan od ukućana s kojima dijete boravi ili osobe s kojima je dijete u svakodnevnom kontaktu nemaju sumnju da bi mogli biti zaraženi virusom  Covid -19, nisu u samoizolaciji ili karanteni i nisu u povećanom riziku zaraze virusom Covid-19;

5. dijete nema povišenu tjelesnu temperaturu, respiratorne simptome poput kašlja i kratkog daha ili druge simptome bolesti poput gripe ili prehlade

U slučaju da dijete ispunjava sve gore navedene uvjete i roditelji imaju potrebu dovoditi dijete u vrtić, molimo da ispunite priloženu IZJAVU (potpisuju je oba roditelja) te je dostavite najkasnije do srijede, 6. svibnja 2020. godine na mail adresu vrtića djecji.vrtic.bedekovcina@kr.t-com.hr ili   foto.dvbedekovcina@gmail.com.

Također je potrebno pratiti objave na web stranici vrtića gdje ćemo vas do 8.svibnja 2020. obavijestiti o načinu organizacije rada koja će, sukladno broju djece i trenutnoj situaciji u kojoj se nalazimo.

Ukoliko imate dodatnih pitanja, molimo da nas kontaktirate na broj telefona 049 214 875.

Hvala na suradnji i razumijevanju!

S poštovanjem,

Klementina Komorčec, ravnateljica

OBRAZAC IZJAVE

UPUTE HZJZ

UPUTE O DOVOĐENJU DJETETA U VRTIĆ