„KUĆICA ZA KNJIGE“

U suradnji s knjižnicom Bedekovčina i Udrugom Čudesna šuma, u Dječjem tjednu,  u petak, 09. 10. 2020. godine, u vrtićkom je dvorištu postavljena „Kućica za knjige.“

Prvo smo otišli u šetnju šumom i skupili lišće, žireve, mahovinu i koru drveta te ih potom ljepili na kućicu. U ukrašavanju kućice sudjelovale su starije odgojno-obrazovne skupine „Pčelice“ i „Mišeki“,  svaka zasebno, zbog epidemiološke situacije. Prilikom postavljanja kućice knjižnica je donirala nekoliko slikovnica kao „startni fond“ te će se dalje popunjavanje kućice za knjige provoditi od strane djece, roditelja i vrtića.

Tijekom šetnje šumom, „Pčelice“ su naišle na vjevericu koja se nije mogla kretati. To je djecu  zabrinulo pa su je voditeljice, nakon postavljanja kućice, odvele veterinaru gdje joj je pružena pomoć.

 „Kućica za knjige“ (Little free library) je nastavak globalne inicijative „besplatna knjižnica“ koje niču diljem svijeta, po raznim mjestima dostupne svima, a vode se načelom „POSUDI, PROČITAJ, VRATI, DONESI NOVU.“

Vrtić polaže veliku važnost čitanju djeci od najranije dobi te u lijepim, jesenskim danima, djeca već uživaju u čitanju priča na otvorenom!

Klementina Komorčec, mag.praesc.educ.