Kod veselih i razigranih “Pužića”!

„Naši dani prilagodbe sada su uspješno iza nas. Sada smo već dovoljno hrabri i spremni za nova istraživanja, razne kreativne aktivnosti te za upoznavanja sa obilježjima godišnjih doba, a sve kroz brojne pjesmice, brojalice i Malešnice koje nam veselo izvode naše odgojiteljice.“

Jaslična odgojno obrazovna skupina kroz istraživanje senzornih materijala i predmeta, likovne tehnike, tjelesne i psihomotorne aktivnosti te aktivnosti za razvoj govora, komunikacije i stvaralaštva, aktivno upoznaje prostor i okolinu oko sebe. Uz o –o aktivnosti djeca upoznaju prostor i okolinu i kroz igru. „Pužići“ najviše uživaju u simboličkim igrama u kojima „imitiraju“ radnje odraslih u kojima se međusobno hrane, odijevaju, pomažu kod spremanja igračka te brinu o izgubljenim „bočicama i dudama“.

U našoj skupini ponekad se čuje i „tužna“ pjesma, ali nju ubrzo zamijeni vesela i razigrana pjesma.

Stihovi pjesama  „Ide, ide patak, Prste ima ruka svaka, Gle ide jež i Vjeverica hitronoga“, sada su već dio našeg stalnog „uigranoga i upjevanoga“ repertoara. Kroz stihove u pokretu i igre prstima djeca upoznaju svoje dijelove tijela (vizualna percepcija), imenuju predmete, boje i životinje i najvažnije razvijaju osjećaj međusobne povezanosti, pripadnosti, privrženosti i utjehe.

odgojiteljice Vlatka B. i Barbara J.