“Ribice” istražuju

Mjesec studeni za ‘Ribice’ je mjesec pun različitih aktivnosti i poticaja na temu jeseni. Istraživali smo jesenske plodove, gljive, bundeve, improvizirali smo u dramskom centru, modelirali plastelinom, učili boje, puno pjevali i istraživali. Naučili smo ponešto i o prometu, a posebno nam se svidjela pjesma ‘Semafor’ koju pjevamo svaki dan od kad smo ju naučili. Imenovali smo različita prometna sredstva, ali i pravila ponašanja u prometu.

Obilježili smo Dan ljubaznosti, Dan tolerancije, Dan sjećanja na žrtvu Vukovara te Međunarodni dan dječjih prava.

Istraživali smo različite likovne tehnike pa smo stoga slikali temperama, drvenim bojicama, pastelama, flomasterima, a učili smo i pravilno korištenje i držanje škara.

Puno smo boravili na dvorištu, igrali se lišćem, sakupljali ga te uživali u svakoj zraci sunca. Od životno-praktičnih aktivnosti vješali smo odjeću na sušenje te svakodnevno  pekli i posluživali kolače u centru kuhinje.

Ribice obožavaju simboličku igru tako da se u našoj skupini svakodnevno može vidjeti igra u kutiću frizera, igre s lutkama i medvjedićima te posluživanje kolača, palačinki i kiflica. U nastavku dostavljam slike kako bi Vam lakše predočili naše aktivnosti i poticaje.

odgojiteljica Lucija K.

burst