DAN VRTIĆA 2020.

Draga djeco, roditelji i svi kojima je vrtić dio života!

Počeo je, za mnoge, najljepši mjesec u godini. Za nas u  vrtiću početak prosinca počinje obilježavanjem Dana vrtića. Ove je godine, zbog pandemije koronavirusom, Dan vrtića potpuno drugačiji od dosadašnjih. Obično je taj dan posebno svečano, posebno „gužvatično“ i posebno veselo. Uvijek je bilo mnoštvo djece, mnoštvo roditelja, braće, baka, djedova i mnogo drugih dragih lica. A sada distanca, maske, dezinfekcija i poštivanje ostalih epidemioloških mjera. Bez prigodnog programa i zajedničkog druženja. No, djeca su tu, u vrtiću – njihov smijeh, znatiželja, dobrota, iskrenost, vriska, igra i ljubav, a to je najvažnije! Posebno nas veseli što je  počela i dogradnja vrtića!

Godina koja je iza nas, za sve je bila posebno izazovna, ponekad i izrazito teška. Zajedničkim smo naporima, suradnjom i odgovornim ponašanjem prevladavali prepreke. Veliko vam  hvala na tome! Prvi puta, od kada postoji vrtić u Bedekovčini, skoro dva mjeseca u vrtić nisu dolazila djeca, zbog pandemije. U to smo vrijeme međusobno komunicirali  telefonom, mailom i putem web stranice.

Uz sve to, tijekom cijele smo  godine marljivo radili, istraživali, izražavali svoje doživljaje kroz različite medije i „radili“ najvažniju stvar za djecu – igrali se. Sudjelovali smo na mnogim likovnim natječajima, provodili edukativne akcije, projekte, sklopove aktivnosti, dijelili radosti i tuge, pazili jedni na druge i činili vrtić mjestom u kojem se svi osjećamo sigurno, prihvaćeno i zadovoljno.

Za obilježavanje Dana vrtića, ove su godine, djeca sa svojim odgojiteljicama, izradili plakate  te kroz fotografije prikazali život u vrtiću od prosinca 2019. do prosinca 2020. godine.

Vjerujemo da ćemo sljedeće godine Dan vrtića obilježiti u većem, novoizgrađenom prostoru!

Do tada, sa nadom u bolje sutra, u ime svih djelatnika Dječjeg vrtića Bedekovčina i u svoje osobno ime – sretan Dan vrtića te veseli nadolazeći, prosinački dani!

S poštovanjem,

Klementina Komorčec, ravnateljica