Smijeh i zimske radosti u “Pčelicama”

Nakon božićnih blagdana, u hladnim, siječanjskim danima, djeca u „Pčelicama“ nastavljaju se zagrijavati i zabavljati  brojnim aktivnostima.

Posebno je veselo  bilo 10. siječnja kada smo obilježili  Svjetski dan smijeha. Nakon razgovora o tome što je smijeh, što nam je smiješno i tko nas nasmijava, djeca su napravila plakat sa dječjim izjavama, crtežima smijeha i fotografijama dječjih osmjeha. Pričali smo viceve, zagonetke, smiješne priče, osmislili igru sa osmjesima i nasmijali se do suza.

Uz osmijeh na licu, istraživali smo umjetni snijeg, izrađivali pahuljice nadajući se da će „baka zima istresti bijeli kožuh svoj“ i zabijeliti naš kraj kako bi uživali vani, u igrama na snijegu.  Igrali smo se ledom i istraživali ga, radili snjegoviće u različitim likovnim tehnikama, pričali priče o zimi, pjevali zimske pjesme. Ushićeno promatrali „ledeno cvijeće“ koje je zima napravila na ogradi naše terase. Šetali smo okolicom vrtića i promatrali prirodu zimi. Djeca su kroz likovne aktivnosti i koristeći se različitim likovnim tehnikama oslikala i nacrtala neke od zimskih odjevnih predmeta – rukavice i kape. Djeci su također bile ponuđene i druge aktivnosti kroz koje su proširivala svoje znanje i vještine – matematičke aktivnosti (niz brojeva, količine), aktivnosti za razvoj govora i početnog pisanja (stihovi, slikovnice, igrokazi), glazbene aktivnosti te stolno – manipulativne igre. Čak su i zadaci predškolaraca bili na temu zimskih radosti.  Pravi siječanski ugođaj.

Odgojiteljice: Ivana Jakuš- Mejarec, Klementina Komorčec, mag. praesc. educ. i Jelena Tovernić, odgojitelj – pripravnik