Dan planeta Zemlje

I ove godine, 22.travnja, u našem vrtiću obilježili smo Dan planeta Zemlje. Cilj obilježavanja ovog dana je jačanje svijesti ljudi prema prirodnom okolišu i njegovom očuvanju.

Naše odgojno – obrazovne skupine obilježile su Dan planeta Zemlje raznim prigodnim aktivnostima – otiskivanjem dlanova unutar i oko planeta Zemlje, oslikavanjem karte Zemlje temperama i vodenim bojama, različitim edukativnim slikovnicama i videima …

“Pužići”  su promatrali plakat o svemiru te imenovali boje pojedinih planeta, a zatim oslikavali stiroporne kugle u tim istim bojama kako bi napravili planete. Razgovaralo se i o očuvanju okoliša, pri čemu djeca ističu da se smeće mora bacati u koš, a ne u šumu i more.

“Ribice“ su, također, razgovarale o načinima očuvanja Zemlje, a pomoću pokrivaljke “Tužna i sretna Zemlja” ponovile su kojim se aktivnostima okoliš čuva, a kojima zagađuje. Kroz igru “Grickator” poticao se razvoj ekološke svijesti, pri čemu su djeca kroz otvore ubacivala loptice u plastične boce. Djeca su djelomično usvojila pjesmicu “Planeta Zemlja”, a zajedno s odgojiteljicama posijala su cvijeće o kojem će dalje brinuti.

Naše „Pčelice“ okušale su se u nečem posve novom, izradi recikliranog papira, uz naravno druge aktivnosti vezane uz obilježavanje ovog dana.

U nastavku, na fotografijama, možete pogledati aktivnosti svih odgojno – obrazovnih skupina i aktivnosti kojima su upoznavali naš planet i naučili ponešto o važnosti očuvanja našeg okoliša.

Odgojiteljica Ivana Sinković Skozrit