„Pčelice“ u posjetu knjižnici

U skopu Mjeseca hrvatske knjige, djeca i odgojiteljice iz starije  mješovite odgojno-obrazovne skupine „Pčelice“, 07. su studenog 2022. godine,  posjetili Općinsku knjižnicu i čitaonicu Bedekovčina.

Tamo nas je srdačno dočekala knjižničarka Vesna  i ispričala nam puno važnih stvari o knjižnici. Također, iz Velike knjige o kukcima, pročitala nam je zanimljivosti o pčelama, budući da se tako zove naša skupina.  Strpljivo je odgovarala na sva dječja pitanja i ugodno se iznenadila čega sve ima u pametnim glavicama.

Djeca su pozorno slušala i gledala dok nam je knjižničarka čitala slikovnicu „San“ koja im se svidjela, a ocijenili su je kao ozbiljnu i neobičnu. U vrtiću ćemo nacrtati svoje snove, a radove ćemo donijeti u knjižnicu.

Najveseliji je dio bio kada su djeca sama „zaronila“ među knjige i istraživala koju će knjigu prolistati ili s prijateljem proučiti. Djeca dobro znaju što njihovi prijatelji vole pa se tako moglo čuti kako jedni druge dozivaju i međusobno si preporučuju  knjige jer su o konjima, vilama, princezama, balerinama, zmajevima i još mnogočemu čarobnom što ih veseli.

Gospođa Vesna nas je obradovala informacijom da se sva djeca, koja još nisu, mogu besplatno učlaniti u knjižnicu.

Na kraju je stigla i knjižničarka Tena koja je djecu obradovala bombonima,  a na poklon smo dobili i vrlo lijepe označivače stranica.

Hvala knjižničarkama, Vesni i Teni, na prekrasno provedenom vremenu u knjižnici.

Doći ćemo opet!

Klementina Komorčec, odgojiteljica