“Pužići” i UN tjedan sigurnosti u prometu

Zadnji tjedan u travnju obilježava se UN tjedan sigurnosti u prometu. Djeca i odgojiteljice iz odgojno-obrazovne skupine “Pužići” raznim aktivnostima obilježila su sigurnost u prometu.

Djeca su promatrala prometne znakove, a zatim su imenovala boje koje se na njima nalaze. Također, zajedno smo izradili prometne znakove i cestu koji su služili za vožnju automobila. 

Osim prometnih znakova, dotakli smo se i semafora. Razgovarali smo zašto je on važan, koje boje se na njemu nalaze i što koja boja označava. Sobom dnevnog boravka mogli su se čuti stihovi pjesmice “Semafor”. Djeca su imala priliku izraditi vlastiti semafor kroz tehniku lijepljenja kolaža. 

Spomenuli smo i pješački prijelaz (zebru). Tijekom razgovora zaključili smo da trebamo biti pažljivi tijekom prelaska ceste. Djeca su uz pomoć spužvica i sive tempere izradila vlastite zebre. 

Djeca su svoju kreativnost najviše izrazila kroz vožnju automobila u temperi. Bili su im ponuđeni veliki bijeli karton, automobili i tempera. Automobili su se stavljali u temperu, a zatim su ih vozili po kartonu. Uz malo mašte i kreativnosti nastalo je pravo umjetničko djelo! 

Ivana Sinković Skozrit i Natali Merkaš, odgojiteljice