“Leptirići” u prometu

Tijekom ožujka djeca iz mlađe mješovite odgojno-obrazovne skupine “Leptirići” bavila su se aktivnostima u sklopu projekta “Promet”.

Kroz razgovor ponovili smo pravila ponašanja u prometu, a praktično smo ih uvježbavali prilikom šetnji okolicom vrtića, gdje smo se često susretali s automobilima, kamionima i biciklima.

Promatrali smo prometne znakove, od kojih smo odmah prepoznali znak “STOP” i definirali “da tu moramo stati”. Kako semafor nemamo u okolici, promatrali smo ga na fotografijama i tumačili značenje boja, ponavljali stihove o njemu, a zatim ga likovno predočili u tehnici kolaž papira.

Izradili smo kartonske prometnice po kojima su svakodnevno vozila različita prijevozna sredstva, a posebno oduševljenje izazvao je veliki kartonski automobil koji su djeca aktivno oslikavala.

Uparivali smo automobile prema boji, brojevima i slovima te su djeca, prema predlošku, spajala slova u cjelinu kako bi složila svoje ime.

Kako interes djece za aktivnosti i dalje traje, u narednom periodu ćemo nastaviti sa istima, gdje ćemo više pažnje posvetiti ostalim vrstama prometa.

Odgojiteljice: Stella Ban, Ivana Sinković Skozrit, Kristina Kobešćak