O nama

vrtic_bedekovcina

Organizirani predškolski odgoj u Bedekovčini postoji već više od pedeset godina, čime smo i jedna od najstarijih predškolskih ustanova u Krapinsko – zagorskoj županiji. Odgojno – obrazovni rad u tom se periodu odvijao na više lokacija. Sve do 1996. godine vrtić djeluje u sastavu osnovne škole Bedekovčina kada je novim ustrojem lokalnih zajednica Osnivač vrtića postala Općina Bedekovčina. Od 1. 9. 2012. živimo i radimo u novoizgrađenom objektu. Time vrtić svojim unutarnjim prostorom i opremom djeci i zaposlenicima  pruža  bolje i kvalitetnije uvjete za rad.

Unutarnji prostor sastoji se od četiri sobe dnevnog boravka, jedne jasličke i tri vrtićke. Tri sobe međusobno su povezane kliznim vratima, djeca nesmetano prolaze iz prostora u prostor i na taj način ostvaruju interakciju sa djecom iz drugih odgojnih skupina i odraslima. Četvrta soba, u kojoj borave djeca godinu dana prije polaska u školu, formirana je 2014. godine.

Vrtić je opremljen prostorima pratećeg sadržaja: suvremeno opremljenom kuhinjom, praonicom i velikim prostorom  za proširenu komunikaciju.  Veći dio tog prostora osmišljen je za provođenje tjelesnih aktivnosti, a u jednom dijelu je kutić građenja.

Obavezni program predškole provodi se na četiri lokacije, u šest skupina.

Vizija našeg vrtića :

Vrtić u kojem se dijete osjeća  prihvaćeno, sretno i  sigurno, u kojem  prevladava pozitivno ozračje, kako za dijete, tako i za roditelje i zaposlene u vrtiću.

Misija :

Vrtić  koji omogućava  djetetu  da u optimalnim uvjetima uči ,zadovolji i  razvija svoje tjelesne, intelektualne, emocionalne i socijalne vještine i sposobnosti. Kvalitetan odgojno obrazovni rad, stalno stručno usavršavanje, ekipiranje stručnog tima. Jačanje suradnje i partnerstva s roditeljima i društvenom zajednicom.