Obiteljski kutić

 obiteljski kutak vrtic bedekovcina

U radu vrtića posebna se pažnja posvećuje suradnji s roditeljima. Tijekom cijele godine, roditeljima, u svim situacijama prilazimo kao partnerima i najvažnijim osobama u odgoju djece. Dobar odnos s roditeljima gradimo na povjerenju, iskrenosti, motivaciji, zajedništvu i jednom cilju, a to je prije svega dobrobit djeteta.

Prvi kontakt s roditeljem i djetetom kod dolaska u vrtić ostvaruje ravnateljica, već kod podnošenja zahtjeva za upis. Suradnja i sinergijsko djelovanje vrtića i obitelji započinje upisom djeteta u vrtić. Kada je dijete primljeno u vrtić, kroz razgovor i inicijalni intervju, nastojimo sakupiti što više podataka o djetetu i obitelji, kako bi dolazak u vrtić bio što bezbolniji za dijete, roditelja, ali i svih odgojitelja.

Uz već tradicionalne oblike suradnje kao što su: obiteljski kutić, roditeljski sastanci, letci i zajednička druženja, nastojimo što je moguće više potaknuti razvoj partnerstva vrtića i obitelji izravno uključujući roditelje i druge članove obitelji u aktivnosti i rad vrtića. Aktivnim slušanjem potreba roditelja i zajedničkim pronalaženjem rješenja za postojeće probleme te poticanjem roditelja na davanje prijedloga za novitete u radu polako, ali sigurno stvaramo put partnerstva.