Aktivnosti


 

Opis

Ove je godine naš vrtić prvi puta uključen u projekt "Škole za Afriku." U sklopu tog projekta, u srijedu 25. svibnja 2016. godine, u vrtiću smo obilježili Dan Afrike. U danima tijekom travnja i svibnja, djeca i odgojiteljice izrađivale su afrički nakit, ukrase, slike, pripremili med od maslačka i sok od bazge te smo to u srijedu ponudili roditeljima koji su za određeni proizvod donirali novčane iznose prema želji. Sva prikupljena sredstva uplatit ćemo UNICEF-ovom programu "Škole za Afriku."

Proljeće i Uskrs. Buđenje prirode,života... Svi se u vrtiću veselimo i kroz igru i razne aktivnosti to i pokazujemo. Što sve radimo i kako se osjećamo možete vidjeti na fotografijama.

Ide zima tu je sad, smrznuo se čitav grad...

Kroz nekoliko fotografija pogledajte kako provodimo vruće, ljetne dane...

U sklopu mjeseca zaštite od požara djeca starije odgojne skupine posjetila su DVD Bedekovčina. U obilazak vatrogasne postaje poveli su ih predsjednik društva Željko Odak, njegov zamjenik Andrija Gorički i zamjenik zapovjednika Ivan Odak. Djeca su saznala na koji broj pozvati vatrogasce, upoznala se sa opremom koju koriste, što se sve nalazi u vatrogasnom kamionu te se okušala u vježbi s brentačama. Na kraju druženja počašćeni su slatkišima, bojankama i rasporedom sati jer ih u rujnu čekaju školske klupe...

Djeca starije odgojne skupine povodom Dana sestrinstva posjetila su ambulantu. Dočekala ih je patronažna sestra Andreja koja ih je povela u posjetu zubnom tehničaru, stomatologu i pedijatru. Djeca su u opuštenom ozračju spoznala važnost zdravlja i održavanja higijene te prevladala strah od liječnika. izvela su im kraći program, a djelatnici ambulante počastili su ih zdravom voćnom salatom te im darovali četkice.

Kulturno umjetničko društvo Lobor 30.svibnja 2017. Gostovalo je u našem vrtiću sa predstavom za djecu „Šumski jelovnik“. Predstavu je izvela mlađa dramska sekcija u kojoj su glumci osovnoškolci i srednjoškolci. Osnovna misao predstave je uvijek aktualna zdrava prehrana, a predstava se temelji na priči „Tri praščića“. Predstava je osim edukativnog i duhovitog karaktera omogućila djeci i interakciju, smijehom i pljeskom pokazali su svoje oduševljenje.

U tjednu od 22.svibnja 2017. do 26. svibnja 2017. odgojne skupine našeg vrtića održavale su završne svečanosti i druženje roditelja, djece i odgojiteljica. Djeca su sa svojim odgojiteljicama pripremila i izvela razne scenske, glazbene i plesne točke kojima su ukratko prikazali što sve u vrtiću rade. Tjedan naših svečanosti zaokružili smo završnom svečanošću starije odgojne skupine „Pčelice“ koji su se svojom izvedbom pozdravili sa vrtićkim danima te tradicionalnom roštiljadom. Zahvaljujemo tatama i mamama koji su nam pomogli oko organizacije.

Četrdesetak djece polaznika starije vrtićke skupine i predškole sudjelovalo je na 16. olimpijskom festivalu dječjih vrtića KZŽ. Sva djeca su se hrabro i odvažno trudila u disciplini kojoj su nastupala. U ukupnom poretku osvojili smo 6. mjesto ( od ukupno 16 ekipa). Čestitke svim sudionicima, a posebne čestitke ekipi dječaka, VIDU TRGOVCU, MARKU JAKUŠU, LUKI KRLEŽI I MIHAELU RIHTARU, na osvojenoj brončanoj medalji za 3. mjesto u disciplini štafeta 4x25 za dječake. Bravo za sportaše!

U srijedu, 17. svibnja 2017. godine bili smo na izletu u Zagrebu. Prvo smo pogledali predstavu“Pismo iz Zelengrada“ u ZAGREBAČKOM KAZALIŠTU LUTAKA. Po izlasku iz kazališta nismo mogli odoljeti suncu i spravama u dvorištu kazališta pa smo se kratko ostali igrati. Potom je uslijedio svečani ručak u restoranu „Maksimir“. Zadnja postaja bio je zoološki vrt. Oduševile su nas mnoge životinje od kukaca, pauna, morskih lavova do deva i lavova. Puni dojmova i umornih nogu vratili smo se u naš vrtić.

Svako dijete ima iskustvo odlaska k liječniku. U vrtiću često čujemo kako je bilo na vađenju krvi, brisu grla, kako ih je doktorica slušala te neki pričaju i o svom boravku u bolnici. Proteklih su dana u sobama našeg vrtića "stvorene" ambulante, hitni prijemi i ambulanta doktorice Pliško. Stavljanjem sebe u ulogu liječnika, kod djece smo nastojali umanjiti strah od odlaska k liječniku. Kroz pjesme, priče, igrokaze, razgovore, proučavanja enciklopedije, glazbeno, likovno i tjelesno kreativno izražavanje djeca su stjecala spoznaje o svome tijelu te važnosti zdrave prehrane i kretanja na naše zdravlje.

Snijeg nas je sve razveselio. Djeca su s posebnim oduševljenjem sudjelovala u igrama na snijegu ili igrama snijegom i ledom u sobi. Pogledajte dio aktivnosti...

"Nikola je sveti prošao, Božić još nam nije došao...", takvi su prosinački dani u vrtiću. U veselom iščekivanju Božića pjevali smo božićne pjesme, izrađivali jaslice, čestitke, slušali i stvarali božićno-zimske priče, sijali pšenicu, palili adventske svjećice, pekli medenjake, šetali centrom mjesta i promatrali "lampice" te se sladili slatkišima kojima nas je počastio načelnik, posebno brinuli jedni o drugima, skupljali igračke za prijatelje, izrađivali nakit za bor... Tri smo subote, na božićnom štandu na bedekovčanskoj tržnici, izlagali uradke koje su izradile vrijedne ruke djece i odgojiteljica. Zahvaljujemo Ilijinim roditeljima, Maji i Jurici, na darovanim borovima, koje smo okitili u "velikom" i "malom" vrtiću na oduševljenje svih. Na božićnoj radionici sa roditeljima, budući da smo im partneri u projektu "Zajedno smo sretni!" te, već tradicionalno i u kićenju bora u vrtiću i na vrtićkom dvorištu, pridružili su nam se prijatelji iz Udruge invalida Bedekovčina. Hvala i vatrogascima što su nas prevezli do crkve gdje smo, već tradicionalno okitili "svoj bor." Posebno smo uživali i u idili zimske šume koja nas okružuje. Božić dolazi...

Najveseliji blagdan za djecu, u našem se vrtiću, ove godine, slavio kroz dva dana. Na samo Nikolinje sva su djeca dobila poklone od svetog Nikole koje je osigurao "Trgocentar." Drugi dan je stigao još jedan Nikola, u predstavi "Pričaju nam cipele o danu svetog Nikole" koji nas je razveselio pjesmom i glumom.

U ponedjeljak, 7. studenog 2016. godine u našem je vrtiću, zahvaljujući Krapinsko-zagorskoj županiji i Općini Bedekovčina, održana podjela tradicijskih drvenih igračaka u sklopu projekta Etnografskog muzeja i Radija Kaj "Dajmo djeci korijene i krila." U veselo druženje u vrtiću uvela su nas djeca svojim zvonkim pjevanjem za koje su nagrađena velikim pljeskom. Ovom događanju su prisustvovali i prisutne pozdravili župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, načelnik Bedekovčine Darko Ban, predsjednik Općinskog vijeća Bedekovčine i predsjednik Upravnog vijeća DV Bedekovčina Janko Buzjak, direktor Radija Kaj Dragutin Gradečak, ispred Narodnih novina Valerija Osrečak Ključarić, autorica projekta Mirjana Drobina iz Etnografskog muzeja i ravnateljica DV Bedekovčina Klementina Komorčec. Djecu su razveselile puna kutija prekrasnih tradicijskih igračaka koje se nalaze na reprezentativnoj listi UNESCO-a, poklon paket Narodnih novina i predstava "Vilko i Dlakavi čovjek" u izvedbi Laboratorija zabave. Projekt "Dajmo djeci korijene i krila" se uspješno provodi već nekoliko godina s ciljem upoznavanja djece sa hrvatskim tradicijskim vrijednostima i kulturnom baštinom te da je predstavljen u mnogim vrtićima diljem Hrvatske.

Već tradicionalno, u mjesecu listopadu, obilježavamo Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Kako bi djeca imala potpun doživljaj „od zrna do pogače“, otišli smo do njive kukuruza, provodili niz istraživalačkih i likovnih aktivnosti žitaricama, različitim vrstama brašna, stvarali plakate, pjevali pjesme o mlinu, pekaru, čitali priče, recitacije, proigravali igrokaze na temu kruha i žita. U četvrtak, 20. listopada, obilježili smo DAN KRUHA. Za taj su dan, djeca, u vrtiću sa odgojiteljicama i u svojim domovima, sa roditeljima, pripremili kruh, peciva, kolače i druge proizvode od tijesta. Blagdanski su stolovi bili prepuni, mirisni i samo pogled na sve što su napravile vrijedne ruke, ispunjavao nas je zahvalnošću i radošću. Velečasni, Željko Horvat, blagoslovio je kruh, plodove zemlje i djecu koja su, uz prigodan program doprinjela svečanom ozračju. Starija odgojna skupina, prvi je puta do sada, sudjelovala i na priredbi u Osnovnoj školi Bedekovčina. Nakon blagoslova i svečanosti, počastili smo se slasnim zalogajima pekarskih proizvoda.

Invalid Displayed Gallery

Invalid Displayed Gallery

Invalid Displayed Gallery

Invalid Displayed Gallery

Invalid Displayed Gallery

Invalid Displayed Gallery

Invalid Displayed Gallery

Invalid Displayed Gallery

Invalid Displayed Gallery

Invalid Displayed Gallery

Invalid Displayed Gallery

Invalid Displayed Gallery

Invalid Displayed Gallery

Invalid Displayed Gallery

Invalid Displayed Gallery

Invalid Displayed Gallery

Invalid Displayed Gallery

Invalid Displayed Gallery

Kada su djeca dobra dolazi samo Nikola i nema Krampusa. To znaju svi mališani. U petak je Nikola došao u vrtić i predškolu u Orehovicu sa vrećom punom darova. Popričao je kratko s djecom, požalio se kako mu je teško jer je jako star, a ona su mu zahvalila na poklonima, otpjevala nekoliko pjesama i za slijedeću godinu naručila pun kamion poklona. U nedjelju su i djeca iz vrtića nastupla na proslavi najdražeg dječjeg sveca u sportskoj dvorani Srednje škole.

Čestitke, ukrasi za bor, medenjaci, božićni ukrasi za stol, lizalice, kućice u snijegu i još mnogo malih, ali prekrasnih uradaka koje su napravile vrijedne ruke djece i zaposlenika vrtića moglo se naći na vrtićkom štandu u centru Bedekovčine koji su bili postavljeni uz proslavu Dana Općine.

Dječji vrtić Bedekovčina i ove je godine sudjelovao na natječaju Društva Naša djeca Stubičke Toplice “Cvijet u cvijeću”. Konkurencija je bila jaka jer je na natječaj pristiglo ukupno 345 likovnih radova djece iz 24 osnovne škole i 7 dječjih vrtića iz Republike Hrvatske. Ponosni smo što je naša HELENA BUBNJAR, svojim likovnim radom “Cvjetna livada” osvojila 3. mjesto u kategoriji likovnih radova za dječje vrtiće Republike Hrvatske.

Opis