Predavanje logopeda

Povodom obilježavanja Europskog dana logopedije Podružnica Hrvatskog logopedskog društva Krapinsko-zagorske županije, u našem je vrtiću, u srijedu, 9. ožujka 2016. godine, održala stručno predavanje i predstavljanje projekta “Igre artikulatorima” za predstavnike mnogih zagorskih vrtića.
Na početku skupa sve prisutne pozdravili su ravnateljica Dječjeg vrtića Bedekovčina Klementina Komorčec, predsjednik Općinskog vijeća Bedekovčine Janko Buzjak, načelnik Bedekovčine Darko Ban i zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije Jasna Petek koji su izrazili zadovoljsvo zbog održavanja ovog stručnog predavanja.
Predavači stručnog skupa, logopedinje Jelena Artić, Ivana Srebačić i Marija Brezak istaknule su potrebu za zapošljavanjem većeg broja logopeda u našoj županiji, važnost prevencije i rane intervencije te predstavile projekt “Igre artikulatorima.” Svi prisutni dobili su brošuru u kojoj su detaljno opisne igre koje mogu provoditi odgojitelji sa djecom u skupinama kako bi razvijali razumijevanje, pravilan izgovor riječi, izražavanje, pamćenje te predvještine čitanja i pisanja kod djece, a uz to se i dobro zabavili.